Передплата 2024 «Добрий господар»

Фонтан «Кульбаба» перейменували на честь загиблого воїна Да Вінчі

Водограй символізуватиме пам‘ять про всіх воїнів, які загинули на фронті

Фото Львівської ОВА
Фото Львівської ОВА

У Львові відкрили оновлений фонтан у пам‘ять про загиблого воїна ЗСУ Дмитра Коцюбайла з позивним Да Вінчі. Захисник загинув під Бахмутом 7 березня 2023 року від осколкового поранення від обстрілу «Градом». Фонтан на площі Галицькій, який в народі називали «Кульбаба», належно відремонтували та перейменували, щоб вшанувати героя Да Вінчі та усіх загиблих добровольців фронту. Також там висадили символічне дерево пам‘яті - каштан. Перед тим рішення про перейменування фонтану ухвалив виконавчий комітет Львівської міської ради.

27-річний Дмитро Коцюбайло — уродженець села Задністрянського, що неподалік Бурштина, наймолодший воїн-доброволець, удостоєний звання «Герой України». Дмитро колись казав своїм батькам, що не повернеться додому доти, поки з іншими українцями не переможе ворога.

«Українські добровольці - наш феномен. Це люди, яким пишаються українці та люди за кордоном. Це ті люди, які стали на захист нашої країни з самого початку вторгнення рф, щоб ми на дев’ятому році війни мали можливість відкривати фонтан пам’яті Да Вінчі», — розповіла наречена загиблого героя Дмитра Коцюбайла — Аліна Михайлова.

У рамках відкриття фонтану на площі Галицькій проклали нові мережі та реконструювали старі. Її виклали бруківкою та гранітною плиткою. Також виконали роботи з ознакування костелу Воздвиження Чесного Хреста, мури якого знайшли під час реконструкції. Низку капітальних робіт, що ще залишилися, каже мер Львова Андрій Судовий, мають виконати вже після завершення воєнного стану.

Схожі новини