Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Спецпризначенці СБУ, які зробили важливий внесок у звільнення Зміїного, отримали нагороди від ГУР МОУ

  • 19.04.2023, 17:30
  • 639

Спецпризначенці Центру спеціальних операцій «А» СБУ, які зробили важливий внесок у звільнення острова Зміїний влітку 2022 року, отримали нагороди від Головного управління розвідки Міністерства оборони

Ці нагороди від побратимів вручив керівник ГУР МО Кирило Буданов.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України відзначив, що битва за острів Зміїний і повернення на нього українського прапора стали символом перемоги України над Росією на морі.

«Звільнення Зміїного ― одна з вкрай важливих перемог України під час війни з російськими загарбниками, яка серед іншого дозволила нашій державі убезпечити Одесу й загалом українське Причорномор’я від наявних загроз та розблокувати торгове судноплавство. Усі ми знаємо, що це було важко. Але завдяки єдності та злагодженості усіх Сил безпеки та оборони України, зокрема воїнів ГУР та СБУ, ми зробили те, у що мало хто вірив. Впевнений, що так буде й надалі аж до цілковитої перемоги над терористичною Росією», – розповів Кирило Буданов.

Голова СБУ Василь Малюк подякував ГУР за співпрацю, а спецпризначенцям «Альфи» – за роботу в найгарячіших точках війни.

Зокрема, бійці Центру спецоперацій «А» входили до штурмових груп, які 8 травня висадилися на Зміїний з вертольотів для штурму. До цього вони разом з ГУР тренувалися на одному з аеродромів Одещини, щоб задумана спецоперація відбулась успішно.

«СБУ та ГУР розробили і провели чимало спільних спецоперацій, які змінюють хід війни. Всі вони – результат нашої злагодженої роботи і чіткої взаємодії. Одна з таких важливих спецоперацій – звільнення острова Зміїний, де ми пліч-о-пліч знищували окупантів. Подібних прикладів налічується вже не один десяток. І впевнений, що буде ще більше! Ми працюємо на єдину мету – очистити нашу землю від загарбників і здобути Перемогу», – заявив Голова СБУ Василь Малюк.

Схожі новини