Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові хлопцеві успішно пришили пальці після нещасного випадку

  • 19.04.2023, 11:00
  • 1 576

Шанс на вдале приживлення становив лише 40%, бо пальці відсікло на рівні згину

Фото Першого медичного об’єднання Львова
Фото Першого медичного об’єднання Львова

Та хірургам Першого медоб'єднання Львова вдалось це зробити.

21-річний Володимир працює вантажником у Яворові, що на Львівщині. Ранішк через травму на роботі він вже втратив безіменний палець. Тоді медики не змогли врятувати фалангу. Цьогораз повторний інцидент трапився, коли хлопець розвантажував машину з величезними брусами. Мить — і колода вагою в 200 кг впала та притиснула руку в рукавиці.

Місцеві медики, коли побачили відсічені вказівний і середній пальці Володимира, то одразу скерували його до Львова. Тут хлопцеві одразу зробили рентген та взялись за реплантацію пальців — 5 годин кропіткої роботи.

Реплантація — це повторне приєднання мікрохірургічним способом відсіченої кінцівки або її частини. Складність такої операції у випадку Володимира у тому, що його пальці були відчленовані на рівні згину. Щодалі фаланга від кисті, то більше дрібних судин — товщиною всього з людську волосину — і важче її приживити. Це вдається менш ніж у половині подібних випадків.

Минули три місяці від операції Володимира. Приживлені пальці повноцінно функціонують.

«Я дуже задоволений результатом. Вдома виконував реабілітаційні вправи за рекомендацією лікаря і вже відчуваю пальці», — зазначив Володимир.

Попереду у нього ще одна операція з реконструкції сухожиль. Вона потрібна для покращення функцій згинання та розгинання кисті руки.

Схожі новини