Передплата 2024 ВЗ

На фронті загинув екснардеп Барна

  • 18.04.2023, 21:10
  • 1 773

На війні загинув колишній народний депутат Олег Барна

Олег Барна. Фото із мережі
Олег Барна. Фото із мережі

Це підтвердив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

Попередньо Барна загинув вчора, 17 квітня. Сьогодні, 18 квітня, йому мало виповнитися 56 років.

Нардеп від «Європейської Солідарності» Ірина Геращенко написала у Фейсбуці, що кілька тижнів тому Олег Барна воював під Вугледаром. Геращенко уточника, що політик загинув на Донбасі, де служив у піхоті.

«Майданівець, добровольцем пішов на фронт в 2014, потім „перерва“ в ВР, де він відчайдушно відстоював правду, як він її розумів. Альтруїст, він був велика дитина, дуже щирий в своїй любові і ненависті. Дуже любив батьків, дружину, дітей, брата, друзів. І Україну! Понад усе», — написала Геращенко.

Довідка

Олег Барна народився у селі Нагірянка на Тернопільщині. Закінчив Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка.

Барна був народним депутатом восьмого скликання від Блоку Петра Порошенка.

У Верховній Раді Барна запам’ятався тим, як у січні 2015 року з трибуни парламенту заявив, що путін — *уйло. У відповідь із зали було чутно «ла-ла-ла-ла». Наприкінці того ж року відбувся досить відомий інцидент за участю політика та тодішнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка у Раді. Нардеп підійшов до прем'єра з букетом квітів та запропонував Яценюку залишити трибуну. Після відмови він намагався буквально винести Яценюка із зали.

Схожі новини