Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львівські тероборонівці вдосконалили снаряди, щоб ефективніше знищувати ворога (відео)

  • 14.04.2023, 11:55
  • 967

Тепер снаряди осколкові, а сам гранатомет використовують як артилерію

Скріншот з відео
Скріншот з відео

На Лиманському напрямку кілька місяців росіяни намагаються прорвати лінію захисту. Разом з іншими підрозділами оборону тут тримають бійці 125 бригади територіальної оборони зі Львова.

Про це йдеться у сюжеті Національного марафону.

Автори сюжету показали як військові відпрацьовують на вогневих позиціях: за лічені хвилини розкладають зброю, у небо піднімають коптер та наводяться і накривають ворожі окопи.

Скріншот з відео
Скріншот з відео

Окупантів знищуватимуть з станкового протитанкового гранатомета. Щоб ефективніше знищувати ворога, львівські тероборонівці вдосконалили снаряди: тепер вони осколкові, а сам гранатомет використовують як артилерію. Снаряди дістають окупантів, навіть якщо вони заховались за 4 кілометри.

«Тут нема можливості для прямих пострілів по техніці. В основному тут бліндажі, окопи капап****ів. І нам довелось підлаштовуватись під те, щоб мати можливість по них працювати, треба стріляти осколком», — розповідає на фоні вибухів військовослужбовець 125-тої окремої бригади Сил ТрО ЗСУ «Мокрий».

Військовослужбовець з позивним "Мокрий"
Військовослужбовець з позивним "Мокрий"

На іншій ділянці фронту працює зенітна спарена установка. Бійці переконують, у їхніх руках ця зброя може швидко відправити росіян на концерт кобзона, якщо ті надумають піти в наступ.

Схожі новини