Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Біля дверей храму знайшли зв’язаний одяг, яким, ймовірно, робили підпал…»

Деталі підпалу храму Різдва Пресвятої Богородиці розповів «ВЗ» виконувач обов’язків директора гуманітарної політики Львівської міськради Євген Бойко

Правоохоронці знайшли біля дверей храму Різдва Пресвятої Богородиці, що на Сихові, старий зв’язаний одяг, яким, за попередньою версією, злочинці підпалювали близько 4-ї ранку святиню. Згоріло чотири метри квадратних бічних дверей храму. Для підпалу злочинці не використовували горючі речовини, зокрема бензин.

Про це розповів для «ВЗ» виконувач обов’язків директора гуманітарної політики Львівської міськради Євген Бойко. Він каже, у храмі була охорона, яка зреагувала миттєво: викликали пожежну службу. Під час загоряння спрацювала пожежна сигналізація та сигналізація ДСО. Якби не цей комплекс заходів, переконує Євген Бойко, наслідки пожежі могли бути набагато гірші…

«Усі служби, які відповідали за безпеку та порядок біля храму Різдва Пресвятої Богородиці спрацювали оперативно, — відзначає Євген Бойко. — Одразу спрацювала сигналізація ДСО, на яку прибули охоронці. Вони побачили займання і викликали пожежну службу. Рятувальникам упродовж десяти хвилин вдалося ліквідувати пожежу. Правоохоронці опрацьовують камери відеоспостереження, що є на території храму».

«За фактом підпалу дверей храму на Сихові слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років, — повідомила речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська. — Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події та осіб, причетних до скоєння злочину».

Оновлено

За гарячими слідами та за даними з камер спостереження, що біля церкви, правоохоронці знайшли виконавця підпалу дверей. Це 31-річний житель Закарпатської області, якого затримали на вулиці Чукаріна у Львові. Його руки були чорні від попелу.

Зараз зловмисника допитують. Жителю із Закарпаття загрожує позбавлення волі на строк до десяти років.

Фото Нацполіції Львівщини
Фото Нацполіції Львівщини

«Злочин зухвалий і нехарактерний для Львівщини, ще й вчинений напередодні Великодня. Наші оперативники спрацювали швидко, у встановленні місця перебування зловмисника дуже допомогли камери відеоспостереження. Далі працюватимуть слідчі - з’ясують мотиви та всі інші обставини вчинення цього злочину», — зазначив очільник поліції Львівщини Олександр Шляховський.

Схожі новини