Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

І артистів, і членів журі обирали українці…

Вперше за національне журі «Євробачення-2023» проголосували звичайні люди

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Вперше в історії проведення пісенного конкурсу «Євробачення» Суспільне мовлення провело у мобільному застосунку Дія голосування за склад національного журі, у якому впродовж тижня проголосували понад 724 тисячі українців. Опитування у застосунку тривало з 29 березня по 5 квітня включно.

Так зробили, щоб не повторити торішнього скандалу. Нагадаю, під час виставлення балів виконавцям з інших країн за виконання пісні на «Євробаченні-22», члени журі від України осоромилися. Нагадаємо, члени українсько­го журі, до складу якого увійшли троє львів'ян — співачка Ірина Федишин, соліст гурту «Пік­кардійська Терція» Андрій Капраль та керів­ник Академічного ансамблю «Високий Замок» Львівської національної філармонії Андрій Яц­ків, дали дивні оцінки учасникам з інших країн. Особливо обурила оцінка виконавцю із Поль­щі Крістіану Охману за композицію River. У фі­налі українське журі поставило Крістіану «0» балів! Тоді після оголошення результатів кон­курсу соцмережі вибухнули звинуваченнями на адресу нашого журі.

Отож цьогоріч вперше в історії у застосун­ку Дія методом голосування звичайні українці обрали «своїх» фаворитів на участь у пісенному конкурсі, і від України заспівають TVORCHI. А тепер за таким самим сценарієм обрали членів національного журі.

Склад національного журі буде оприлюдне­но 13 травня. Кандидатами, з-поміж яких оби­рали українці, були ROXOLANA, Олена Гребе­нюк, Михайло Клименко, Амадор Лопес, Тоня Матвієнко, Олександр Фоззі Сидоренко, Олег Собчук, Світлана Тарабарова, Євген Хмара та Олена Шоптенко.

За результатами голосування буде сфор­мовано рейтинг кандидатів у журі. П’ятірці кан­дидатів, які отримали найбільше голосів, буде запропоновано підписати зобов’язання члена національного журі «Євробачення-2023». Голо­вою національного журі стане той, хто отримав найбільшу підтримку під час опитування.

67-й пісенний конкурс «Євробачення» у травні прийматиме Ліверпуль (Великобри­танія) від імені України. Представник України — гурт TVORCHI — відразу потрапить у гранд-фінал конкурсу, де виступатиме з піснею Heart of Steel 13 травня під номером 19.

Схожі новини