Передплата 2024 «Добра кухня»

У Польщі можуть збудувати склади НАТО

  • 11.04.2023, 14:45
  • 550

Польща планує побудувати на своїй території склади озброєнь на кілька тисяч одиниць військової техніки НАТО, аби посилити безпеку країни

Фото із соцмереж
Фото із соцмереж

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Він повідомив, що країна створить трансатлантичне партнерство, під час якого відносини ЄС та США будуть у пріоритеті.

Прем'єр пояснив, що безпека Польщі ґрунтується на двох стовпах: економічному співробітництві та співробітництві в галузі оборони.

У межах візиту до США Моравецький планує зміцнити ці стовпи. Також він хоче розширити збройові контракти Польщі та Штатів.

«Я не тільки відвідаю заводи з виробництва озброєнь, а й поговорю про фінанси. Усім відомо, що саме замовлення — це не найскладніше, найскладніше — побудувати фінансування, щоб мати можливість виконати замовлення вчасно. Такі переговори відбуватимуться на американському фінансовому ринку, і я в них братиму участь», — додав Моравецький.

Також прем'єр зауважив, що Польща продовжить будівництво складів озброєння. Разом зі США Варшава створить логістичні комплекси та об'єкти для обладнання.

«Кілька тисяч одиниць військової техніки НАТО зберігатимуться у Повідзі та інших місцях у Польщі. Це посилить нашу безпеку», — додав прем'єр.

Схожі новини