Передплата 2024 «Добра кухня»

«Грубе порушення принципу єдності і наслідок принципової позиції Ірини Гримак»: заява «ЄС»

  • 07.04.2023, 15:58
  • 824

Звільнення Ірини Гримак з посади голови Львівської обласної Ради під час дії воєнного стану є грубим порушенням принципу внутрішньої єдності

Про це йдеться у заяві «Європейської Солідарності».

У партії наголошують, що «ЄС» дотримувалася, дотримується і має намір дотримуватися принципу внутрішньої єдності до перемоги. У політичній силі кажуть, що «голова Львівської ОДА особисто керував збором голосів за відставку пані Гримак. Очевидно, інші нагальні проблеми області він вже вирішив».

«Поштовхом для атаки на нашу політичну силу стала низка ініціатив, які Ірина Гримак мала реалізувати найближчим часом на рівні обласної ради. Йдеться про кілька важливих заяв, які ініціювала „ЄС“, і на підтримку яких розраховувала. Йшлося про повернення тридцятитисячних щомісячних премій усім військовослужбовцям; про неприйнятність ініціатив щодо скорочення пільг учасникам бойових дій; про прискорення виплат родинам загиблих і пораненим воїнам; про розрив угод на оренду земельних ділянок з громадами рпц-УПЦ-мп, які ще деінде залишаються на Львівщині», — йдеться у заяві.

Результативність таких голосувань значною мірою залежить від активності голови облради, тому місцева влада і вирішила позбутися Ірини Гримак.

«В те, що це сталося без вказівок із столичних кабінетів, хочеться вірити, але не віриться. Прикметно, що Ірину Гримак відправили у відставку в день, коли петиція за повернення 30 тисяч виплат військовим набрала необхідну кількість голосів на сайті президента України», — додають в «ЄС».

Схожі новини