Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Хірурги львівської лікарні сформували 24-річному чоловікові палець руки із ребра пацієнта

  • 05.04.2023, 11:30
  • 2 351

Хірурги лікарні святого Пантелеймона наново сформували палець руки 24-річному чоловікові. Кістковий імплант для фаланги взяли із ребра пацієнта

Фото: Перше медичне об'єднання Львова
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Про це повідомляє пресслужба Першого медичного об'єднання Львова.

24-річний Назар звернувся до спеціалістів зі скаргами на нестерпний біль у ділянці безіменного пальця лівої руки. Чотири роки тому хлопець травмував кисть під час футбольного матчу, і довгий час не звертався за медичною допомогою, адже думав, що це забій.

«Молодий чоловік відчував постійний біль та поколювання. Однак, тривалий час займався самолікуванням. Застосовував зігріваючі мазі та стягуючі бинти. Останні декілька місяців від постійного нестерпного болю уже нічого не рятувало. Лише тоді Назар звернувся вже до лікарів. Діагноз шокував пацієнта: у нього — остеохондрома. Простими словами, доброякісна пухлина кістки», — пишуть лікарі.

Висновок лікарів — потрібно негайно видаляти.

Операцію медики виконали у два етапи. Спершу — видалили новоутвір, а біоматеріал відправили на гістологічне дослідження. Другим етапом стала реконструктивна операція.

Великий об'єм ураження кістки ставив під загрозу збереження самого пальця. І щоб заповнити дефект кісткової порожнини, яка виникла після усунення пухлини, лікарі взяли частину ребра самого пацієнта та сформували з неї імплант.

Операція пройшла успішно.

Нині Назар приходить до лікарні на перев’язки. Гіпс медики знімуть уже за чотири тижні, а далі молодого чоловіка очікує ще пів року реабілітації.

Схожі новини