Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Приїдьте у Бучу чи Бородянку і обговоріть там «олімпійські ідеали»: реакція на рішення МОК щодо росії

  • 01.04.2023, 14:00
  • 559

Петро Порошенко в ефірі польського телеканалу Polsat News заявив, що рішення Міжнародного олімпійського комітету допустити до змагань російських та білоруських спортсменів шокує всіх, хто знає про злочини держави-агресора на території України

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

Він закликав членів МОК приїхати в Бучу, щоб переконатись — росія несумісна з принципами олімпійського спорту.

«Я був шокований цією реакцією. Я декілька разів зустрічався з Міжнародним олімпійським комітетом, я уявити собі не міг, щоб олімпійський рух був задіяний у підтримці агресора. Безумовно, що ми засмучені цим рішенням, яке демонструє таку умиротворюючу позицію щодо російського агресора», — сказав п’ятий президент.

«Я хочу запросити членів Міжнародного олімпійського комітету провести засідання МОК в Бучі. Подивитись в очі тим, хто втратив своїх близьких, сходити на цвинтар, подивитися розбомблені церкви, заїхати в Бородянку, де великі багатоквартирні будинки були знищені ударами російських ракет. І сказати: це є символ олімпійських ідеалів?», — зауважив Петро Порошенко.

«Я маю дві пропозиції. Перша — звичайно, цивілізований світ має бойкотувати ті змагання, в яких беруть участь російські і білоруські спортсмени. Не можна показувати business as usual. Світ інший», — зазначає Порошенко.

«І друга пропозиція — треба діяти рішуче. Я хочу звернутися до президента Франції Емануеля Макрона, якого я дуже добре знаю і з яким ми дуже багато попрацювали разом, до французького уряду і парламенту, вийти з ініціативою не видавати візи російським і білоруським делегаціям. Або анулювати вже існуючі візи росіянам і білорусам, які хочуть не помічати крові і життів десятків тисяч українців. Вони або своєю безпосередньою участю, або голосуванням за путіна і мовчазним сприйняттям долучені до геноциду проти України і українців», — наголосив Петро Порошенко.

Схожі новини