Передплата 2024 ВЗ

Прикордонники на Одещині затримали організаторів незаконного переправлення чоловіків у Молдову

  • 01.04.2023, 12:00
  • 436

Днями прикордонники Подільського загону спільно з представниками Управління міграційної поліції ГУНП в Одеській області викрили схему переправлення громадян України призовного віку за кордон

Робота відбувалася у межах кримінального провадження за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури.

Так, під час перевірки оперативної інформації, на околиці с. Розівка охоронці кордону виявили двох українців, які планували незаконно перетнути державний рубіж. Один з них виявився уродженцем м. Херсон та планував перетнути державний кордон з метою ухилення від військової служби. Тим часом інший організовував та допомагав йому у цьому.

Також в смт. Окни прикордонники зупинили автомобіль марки «OPEL» під керуванням місцевого мешканця, який привіз порушників у прикордоння.

Чоловіки зв’язувалися між собою через мережу Інтернет. Ціна переправлення становила приблизно 2000 доларів.

Організатора затримали представники Нацполіції у порядку статті 208 КПК України, йому повідомили про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Також Подільський міжрайонний суд обрав йому запобіжний захід — тримання під вартою упродовж 60 діб.

Схожі новини