Передплата 2024 «Добра кухня»

Чекав «руський мір» в Одесі - прикордонники викрили колаборанта

  • 01.04.2023, 11:00
  • 556

57-річний одесит вихваляв російську диктатуру через заборонені в Україні соцмережі

Оперативники Одеського прикордонного загону спільно з іншими правоохоронцями викрили чоловіка, який через російську соціальну мережу «Однокласники» закликав «руський мір» в Одесу. Перебіжчик на власній сторінці створив такий собі пропагандистський канал возвеличування політики путіна, закликаючи війська рф захопити не тільки Україну, а й поширити ідеологію путінського режиму по всій Європі.

Він відкрито заявляв: «Одеса — це росія», а українців називав: «радікали» та «яриє націоналісти».

Під час обшуку за місцем проживання зрадника правоохоронці виявили девайси, через які він поширював свою пропагандистську ідеологію, карабін, пістолети, шаблі, ніж та патрони.

Наразі перебіжчика затримали. Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111−1 ККУ «Колабораційна діяльність». Також після необхідних експертиз вирішуватимуть щодо притягнення чоловіка до відповідальності й за ст. 263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Заходи з викриття колабораційної діяльності здійснили оперативники Одеського прикордонного загону у взаємодії зі співробітниками Національної поліції України та за процесуального керівництва Малиновської окружної прокуратури м.Одеса.

Схожі новини