Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На фронт передали 15 обладнаних вантажівок DAF

  • 30.03.2023, 18:55
  • 1 017

15 вантажівок DAF для різних військових потреб передали на фронт Петро Порошенко та волонтери ГО «Справа Громад»

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

Також серед переданої техніки — пересувна майстерня, і тягачі для артилерії, і мобільні пункти управління для комплексів БПЛА Poseidon.

За словами Порошенка, гарний настрій — це коли спільно можна зробити черговий внесок у зміцнення боєздатності Збройних Сил України.

«За моєю спиною — пересувна авторемонтна майстерня. 500 тисяч коштує доведений нами DAF, і 500 тисяч коштує комплекс, який по собівартості зробила наша команда, яка загалом становить більше 100 людей. Це логісти, автослюсарі, дуже потужні юристи, і вся команда, яка сьогодні робить це можливим», — розповів Порошенко.

«Чотири кунги — це унікальні комплекси, з яких здійснюється управління „Посейдонами“ — дуже крутими оперативно-тактичними безпілотними літальними апаратами, які не бере русня. До речі, пізніше ви побачите відео з нашого „Посейдона“, який пролетів над окупованим Донецьком, видав нашій арті чіткі коороднинати складу боєприпасів русні і цей склад був знищений. Це — звіт про нашу з вами спільну програму», — зазначив Порошенко.

«І по п`ять машин з кожного боку — тентовані, дуже круті артилерійські тягачі DAF, які так чекають на фронті. Ви бачите цифру 114, вже є і 115. Це — кількість машин, які ми вже завезли з нашого контракту, який складає понад 300 вантажівок», — зауважив п’ятий президент.

Цього разу у війська підготували техніки на суму понад 10 млн грн.

Загалом допомогу від волонтерів ГО «Справа громад» та Фонду Порошенка отримали понад 100 військових частин.

«Бо кожен з нас зараз робить усе можливе, щоб контрнаступ — про який ми нічого не говоримо, але дуже чекаємо — був набагато ефективніше. Це наш з вами внесок у допомогу героїчним українським воїнам», — наголосив Петро Порошенко.

Фонд Порошенка та ГО «Справа Громад» законтрактували у Великій Британії більше 300 вантажівок Leyland DAF.

Leyland DAF 45.150 — це повнопривідна п’ятитонна дизельна вантажівка, яка може оснащуватись лебідкою і перевозити все, що потрібно для фронту: боєкомплект, харчі, воду і пальне в бочках. Частина автомобілів обладнана кранами для завантажування великокаліберних боєприпасів.

Кошти збирають волонтери — Фонд Порошенка традиційно подвоює зібрану суму.

15 січня Порошенко у Рівному передав бригаді тероборони 5 вантажівк DAF, які були переобладнані під «антишахеди». Це — спільний проєкт, який у Рівному Фонд Порошенка та волонтери ГО «Справа громад» реалізують із військовими, місцевою владою та командою «Євросолідарності». Ще дві вантажівки для ППО отримав батальйон ТрО, який прикриває столицю. Такі ж установки вже працюють на південному напрямку.

Також на шасі цих вантажівок виготовили спеціальні кунги для комплексів БПЛА Poseidon. Кілька комплексів такої техніки вже надійшли у війська. Також на базі цих автівок роблять мобільні майстерні, які дуже потрібні на передовій для ремонту військової техніки.

Схожі новини