Передплата 2024 «Добра кухня»

«Лукашенко — це не президент суверенної держави. Він — маріонетка путіна»

  • 30.03.2023, 11:42
  • 433

Порошенко в інтерв'ю болгарському телеканалу NOVA заявив, що білоруський диктатор Лукашенко є співучасником злочинів путіна і ядерного шантажу кремля

Порошенко зауважив, що путін заявами про ядерну зброю у Білорусі намагається підняти ставки для тиску на Захід, і це його традиційна тактика.

«Лукашенко — це старий слабкий військовий злочинець. Білорусь є агресором, з білоруської території російські війська наступали на Київ і вчинили злочини в Бучі, Ірпіні, Гостомелі, Ворзелі, на Чернігівщині, вбиваючи сотні людей. Лукашенко разом з путіним є співагресором. І зараз від нього нічого не залежить, він лише іграшка путіна, ось і все», — заявив п’ятий президент.

«Це політика путіна, щоб підняти ставку, щоб зробити шантаж. Ви повинні розуміти, що ми в Україні інші. Ми не боїмося ядерного удару путіна, тому що нам нічого втрачати, крім нашої країни», — наголошує Порошенко.

«Це стиль путіна, він хоче використати як зброю енергетичну політику, продовольчу політику, включаючи голод у всьому світі. Він хоче зробити ядерну енергетику зброєю, а тепер він хоче використати свій шантаж щодо передачі ядерної зброї Білорусі. Хочу лише нагадати, що ми, українці, добровільно відмовились від третього за величиною ядерного арсеналу у світі, а натомість отримали гарантію безпеки за Будапештським меморандумом, включно з гарантією росії», — нагадав Петро Порошенко.

«І тепер ми отримали таке. Тому Лукашенко — це не президент суверенної держави. Він — маріонетка путіна. Тому з Лукашенком немає сенсу вести жодні переговори», — резюмує Петро Порошенко.

Схожі новини