Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Обмежити використання патріотичної тематики у комерційних цілях: депутати зареєстрували проєкт закону

  • 23.03.2023, 20:32
  • 891

Народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» зареєстрували законопроєкт 9128, яким пропонують обмежити використання патріотичної тематики у комерційних цілях

Про це повідомила співголова фракції Ірина Геращенко у Facebook.

Вона зазначила, що суспільство та військові обурюються появою торгових марок і рекламних кампаній, які спекулюють на трагічних сторінках війни та історіях людей, які загинули від рук російських окупантів.

«Це дно, зупиніть це» — щодня з колегами чуємо обурення військових, які категорично проти негідної експлуатації загибелі побратимів, цивільних, які пережили пекло окупації і в шоці, що на трагедїї можна заробляти", — пише Ірина Геращенко.

«Очевидно, що грань між комерційною привабливістю і мораллю є питанням чутливим і дискусійним. І певні речі дійсно треба зупиняти. З колегами з „Європейської Солідарності“ хочемо припинити спекуляції в використанні військової тематики в маркетингових цілях», — пояснює народна депутатка.

«Проєкт Закону № 9128 „Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження використання патріотичної тематики при реєстрації торговельних марок та в рекламі“ звузить аморальне і некоректне юзання трагічних подій війни, назв постраждалих місцевостей, патріотичних гасел та офіційних військових вітань в маркетингових цілях», — пише Ірина Геращенко.

Депутати, зокрема, пропонують суттєво обмежити використання в рекламі та при реєстрації торгових марок:

  • назв подій, пов’язаних із заходами національної безпеки і оборони, відсічі і стримування російської збройної агресії;
  • назв населених пунктів та місцевостей, постраждалих унаслідок російської збройної агресії;
  • назв місць, населених пунктів, їхніх частин, що стали символами стійкості та героїзму українського народу;
  • згадка про окремі бойові дії та військові операції; назв родів військ, військових підрозділів Збройних Сил України та назв інших військових формувань;
  • офіційних, законодавчо визначених привітань військовослужбовців України.

Схожі новини