Передплата 2024 «Добра кухня»

«Будемо виготовляти контейнерні пересувні мобільні шиномонтажки»

  • 22.03.2023, 10:06
  • 584

Петро Порошенко, який повернувся з поїздки на східний фронт, повідомив про новий проєкт допомоги для ЗСУ. Він розповів, що в кожну поїздку військовим привозять шини для автотранспорту

«Це — колеса. Кожен наш приїзд на Схід чи Південь ми їх веземо — для пікапів, вантажівок та бронетехніки. Цього разу бригада, яку не можна називати, замовила шини для КрАЗ-6322, бо працюють на гарячому напрямку — Вугледар, Авдіївка. Ці 100-кілограмові велети доставлять БК через будь-які непрохідну багнюку та бездоріжжя», — розповідає Порошенко.

«Коли ми привозимо зараз вже тисячі шин, то великим вантажним автомобілям нема де зробити шиномонтаж. Буквально один-два на весь Донбас, і ціни там зашкалюють. Ми прийняли рішення, що будемо виготовляти контейнерні пересувні мобільні шиномонтажки», — розповів Порошенко.

Як додають у «Справі громад», колеса для КрАЗ-6322 — це понад 100 кг кожна шина.

«Я запитав зампотеха, де і як він буде міняти колеса. У відповідь… ага, дуже багато лайки. Бо вантажний шиномонтаж у бригаді відсутній, а до найближчого комерційного десятки кілометрів та черга на пару тижнів, бо потрібно тут та зараз», — розповідає волонтер Юрій Бірюков.

Майстерні будуть виготовляти на базі морського контейнера та вантажівки-мультиліфту Foden.

«Це унікальні системи — 8-ми колісні, високопрохідні, важкі вантажівки мультиліфт, які можуть завантажувати і вивантажувати контейнери. Будемо робити мобільні станції монтажу для того, щоб не витрачали поїздки на пункт постійної дислокації, який інколи розташований за сотні кілометрів, для того, щоб перевзувати свої тягачі. А робити це безпосередньо на лінії фронту. Ви могли викликати — до вас приїдуть і все зроблять», — пояснює Петро Порошенко.

«Ми розраховуємо, що це будуть робити наші волонтери, які будуть працювати на „передку“ і робити свій внесок в нашу перемогу», — зазначає Петро Порошенко.


Джерело: ЄС

Схожі новини