Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Істерика та погрози від рф — реакція путіна на надання Україні снарядів зі збідненим ураном

  • 21.03.2023, 19:51
  • 972

Президент країни-агресора заявив, що рф буде змушена «реагувати» в разі використання Україною снарядів зі збідненим ураном, які пообіцяла передати Велика Британія

Про це повідомляє «Європейська правда».

«Таке путін сказав на спільній пресконференції за підсумками переговорів з китайським лідером Сі Цзіньпіном у вівторок», — йдеться в повідомленні.

«Ось сьогодні стало відомо, що Велика Британія вустами заступника глави міністерства оборони цієї країни оголосила не тільки про постачання танків на Україну, а й снарядів зі збідненим ураном», — сказав російський президент.

«Схоже, що Захід дійсно вирішив воювати з росією до останнього українця вже не на словах, а на ділі, але хотілося б у зв’язку з цим зазначити, що якщо все це відбуватиметься, то відповідним чином росія змушена буде реагувати, маючи на увазі, що колективний Захід починає застосовувати вже зброю з ядерним компонентом», — додав він.

Нагадаємо, що збіднений уран — відходи процесу збагачення урану, який полягає у виділенні ізотопу урану-235 з природного урану. Завдяки високій густині збіднений уран також використовується у броні військової техніки (зокрема, у танках M1 Abrams) та бронебійних снарядах.

Відомо, країни НАТО під час операції у Косові використовували снаряди, які містили збіднений уран, через що їх звинуватили у зростанні захворюваності на лейкемію.

Схожі новини