Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Дмитро прислав нам прощальні смс»

У неділю, 19 березня, під час чергування у Львівському університеті внутрішніх справ з автомата АКС-74У застрелився 18-річний курсант з Рівненщини. Юнак навчався на 2-му курсі університету. Справу щодо загибелі хлопця розслідує львівське ДБР

Колаж: Еспресо.Захід
Колаж: Еспресо.Захід

На сайті університету опублікували співчуття з приводу трагічного випад­ку, також розпочали внутрішнє службо­ве розслідування.

У ЗМІ з’явилась інформація, що до самогубства Дмитра довело керівни­цтво навчального закладу. Мовляв, там «процвітає» хабарництво, а курсантів морально принижують… За кілька днів до трагічної смерті курсанта перевели з гуртожитку до казарми. В університеті це вважається покаранням… До того ж хлопець отримав додаткові наряди.

Декана факультету № 3 Львівсько­го державного університету внутрішніх справ, доцента, полковника поліції Сте­пана Гнатюка відсторонили від вико­нання службових обов’язків.

Студенти, які навчаються в універ­ситеті внутрішніх справ, кажуть, що за­гиблий курсант був хорошим хлопцем, добрим, життєрадісним…

В інтерв'ю «Еспресо.Захід» батько загиблого курсанта Олег Гульчук роз­повів:

— Коли ми приїхали в універси­тет, нас навіть ніхто не прийняв. Прий­шов якийсь «посланець», який нічого не знає. Нас «відфутболили». Ми просили, щоб прийшли хоча б в очі подивилися. Навіть про смерть ніхто не повідомив, дізналися самі окружними шляхами. Дмитро прислав нам прощальні смс — мені, дружині, дітям.

Батько переконаний, що це саме до­ведення до самогубства. Ситуація на­ростала від початку вступу юнака до навчального закладу. А вимагання ха­баря стало останньою краплею. Чоло­вік каже, син хотів переводитися, але рідня сподівалася, що ситуація втря­сеться — хлопець молодий, виріс у до­машніх умовах, з часом звикне до до­рослого життя.

— Відбувався булінг, — розповів жур­налістам батько курсанта. — Але не фізичний, а моральний. Син був не слабкий фізично, займався боксом. Ко­мандири дали старшинам право «що хочете, те й робіть», вони знущалися зі сина, напевно, з інших курсантів теж. Принизливі завдання давали… В уні­верситеті відбувається чимало без­чинств. Якось у Дмитра зник гаманець. Син довго не міг його знайти. А коли сказав, що зателефонує батькові, стар­шина курсу сказав добре пошукати, і вказав на місце.

У львівському ДБР журналістці «ВЗ» повідомили:

— Розслідування передали до ДБР, оскільки з’ясувалось, що до самогуб­ства курсанта можуть бути причет­ні сторонні особи. Кримінальне прова­дження буде також розслідуватись і за ч. 1 ст. 120 КК України — доведення до самогубства.

Схожі новини