Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Інопланетний зонд впав на Землю — Пентагон

  • 17.03.2023, 10:30
  • 3 479

У Сонячній системі може перебувати інопланетний корабель, який запускає власні зонди на Землю для вивчення планети

Фото умовне з сайту pexels
Фото умовне з сайту pexels

Про це повідомляють у проєкті дослідницького звіту за авторством директора Управління Пентагону з розслідування аномальних явищ (AARO) Шона Кіркпатріка та голови кафедри астрономії Гарвардського університету Абрахама Лоеба.

AARO була створена в липні 2022 року та відповідає за відстеження об'єктів у небі, під водою і в космосі - або об'єктів, які мають здатність переміщатися з однієї області в іншу.

Звіт, загалом, був зосереджений на НЛО.

«…Штучний міжзоряний об'єкт потенційно може бути материнським кораблем, який випускає багато маленьких зондів під час свого близького прольоту до Землі», — йдеться у звіті.

Дослідники зазначили, що така технологія вивчення інших світів не надто відрізняється від технології, яка застосовується NASA. Зонди, як йдеться у звіті можуть самостійно від'єднуватися від материнського корабля під дією приливної гравітаційної сили Сонця або ж шляхом маневрів, які здійснюються об'єктом-носієм.

Одним із таких космічних кораблів, що запустив зонди на Землю, як вважають дослідники, міг бути космічний об'єкт під назвою Оумуамуа. Його було виявлено 19 жовтня 2017 року за допомогою телескопів Pan-STARRS.

Оумуамуа мав сигароподібну форму, виглядав пласким і віддалявся від Сонця. Вчених зацікавило, що об'єкт не мав кометного хвоста, тож вони припустили, що Оумуамуа є штучним об'єктом. У звіті також відзначають цікавий збіг щодо Оумуамуа. За шість місяців до того, як він наблизився до Землі, на нашу планету впав метровий міжзоряний метеор IM2. Цікаво те, що цей метеор мав ідентичну швидкість відносно Сонця та схожу сигароподібну форму, що й Оумуамуа.

Дослідники також мають пояснення, чому «розпилення» зондів не помітили астрономи на Землі. Вони вважають, що такі «мінізонди «не відбивають достатньо сонячного світла, щоб наявні оглядові телескопи могли їх помітити».

Схожі новини