Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові врятували сина загиблого воїна

  • 16.03.2023, 15:15
  • 1 192

Команда нейрохірургічного відділення дитячої лікарні святого Миколая, під керівництвом Михайла Ловги, прооперувала дитину у річницю повномасштабного вторгнення — 24 лютого

Євген. Фото: Львівська міська рада
Євген. Фото: Львівська міська рада

Євгену — 8 років. Місяць тому лікарі діагностували у нього рідкісну патологію — артеріовенозну мальформацію (АВМ) нижньогрудного відділу спинного мозку. Артерії та вени у цьому місці сплелися у неправильний клубок, що призвело до притиснення життєво важливих ділянок мозку та загрози крововиливу в будь-яку мить. Врятувати ситуацію могла лише операція.

Кілька днів хлопець провів у реанімації, і далі свою роботу продовжили фахівці з реабілітації.

«З хлопчиком почав працювати фізичний терапевт Сергій Худа. На відновлення було не понад тиждень, адже далі сім'я мала повертатись на Рівненщину. Підібравши оптимальне навантаження, навіть у такий короткий час спеціалісти змогли поставити дитину на ноги, Євген знову може самостійно ходити», — йдеться у повідомлення ЛМР.

Батько хлопця Дмитро — захисник, бойовий командир. Він загинув у вересні минулого року поблизу Мар'їнки Донецької області. Хлопчик важко пережив втрату батька, але зміг подолати власну хворобу.

Схожі новини