Передплата 2024 ВЗ

У Польщі арештували шпигунську мережу рф, яка планувала диверсії

  • 16.03.2023, 10:15
  • 538

Польські служби ліквідували шпигунську мережу, яка працювала на росію й мала здійснювати підготовку до диверсійної діяльності в Польщі

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Про це повідомляє RMF FM.

Як зазначається агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало шістьох людей. На залізничних шляхах та об'єктах національної критичної інфраструктури через діяльність мережі було оголошено тривогу.

Затримані є іноземцями «з-за східного кордону», які, як передбачалося, працювали на російські спецслужби. Агенти ABW затримали їх у зв’язку з виявленням прихованих камер на важливих маршрутах і залізничних вузлах, які фіксували рух на коліях і передавали зображення в мережу.

Згідно з інформацією, отриманою RMF FM, йдеться насамперед про ділянки залізничних шляхів у Підкарпатському воєводстві - зокрема біля аеропорту в Ясьонці, неподалік від Жешува. Аеропорт є головним транзитним пунктом для західної зброї та боєприпасів для України.

Камери також були встановлені в інших частинах Польщі.

У зв’язку зі спецоперацією співробітники служб і поліції приведені в стан підвищеної готовності. Особливу увагу правоохоронці приділяють безпеці стратегічно важливих залізничних шляхів у Польщі, а також посилено охорону ключових об'єктів критичної інфраструктури.

Схожі новини