Передплата 2024 «Добра кухня»

Кредобанк розпочинає кредитування українських експортерів

  • 15.03.2023, 12:45
  • 558

Кредобанк затвердив критерії для позичальників та розпочав прийом заявок на кредитування експортних контрактів у рамках програми портфельного страхування кредитів з Експортно-кредитним агентством (ЕКА) зі спрощеними вимогами до застави — під надходження експортної виручки

Подати заявку на отримання кредиту можуть українські підприємства-експортери, які:

Мають регулярні валютні надходження протягом останніх 12 місяців;

Експортують товари, які повністю вироблені або піддані достатній переробці на території України.

Максимальна сума кредиту не може перевищувати 20 мільйонів гривень на одного позичальника та 90 мільйонів гривень на групу позичальників. Кредит також не може перевищувати 85% вартості зовнішньоекономічного контракту, під який він надається. Термін кредиту — до 1 року, його можна отримати у гривнях, доларах США або євро. Окрім того, у разі кредитування в національній валюті кредит можна отримати на умовах державної програми «Доступні кредити 5−7−9%» під пільгову відсоткову ставку.

«Раді повідомити, що українські експортери вже можуть отримувати доступні кредити для виконання експортних контрактів у Кредобанку. Співпраця з Експортно-кредитним агентством є однією з важливих програм банку, спрямованих на допомогу бізнесу вистояти у воєнний час. Кредобанк продовжує працювати над іншими національними та міжнародними програмами, які дозволять українським підприємствам отримувати фінансування для роботи в Україні в умовах війни», — говорить директор департаменту розвитку корпоративного бізнесу та МСБ АТ «Кредобанк» Ірина Груй.

Портфельне страхування виданих кредитів на виконання експортних угод зі спрощеними вимогами до застави — це механізм підтримки експортерів під час війни, який був оперативно напрацьований та запущений Міністерством економіки України та Експортно-кредитним агентством у партнерстві з українськими банками задля широкої підтримки, відновлення та збільшення присутності українських виробників та постачальників робіт і послуг на світових ринках. За умовами програми можна отримати до 20 млн грн кредиту строком до 1 року, кредитне фінансування має бути спрямоване виключно на виконання експортного контракту. Кредобанк став партнером Експортно-кредитного агентства наприкінці 2022 року, уклавши з агентством відповідну угоду.

Довідка:

Кредобанк заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до системно важливих банків України та входить до фінансової групи PKO Bank Polski — найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи — найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, один з найстійкіших банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (липень 2021 р.).

Кредобанк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує роздрібних клієнтів та малий і середній бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм із мінімальними відсотками. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг».

Пресслужба АТ «Кредобанк»

Схожі новини