Передплата 2024 ВЗ

Данія передасть перші Leopard Україні цієї весни

  • 11.03.2023, 12:15
  • 545

Влада Данії розповіла, коли Україна зможе отримати перші танки Leopard 1, які наразі перебувають на ремонті у Німеччині

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Про це інформувало видання Європейська правда.

«Я дуже радий, що відвідав FFG. Я був там, щоб побачити, що робота з підготовки танків Leopard 1 для України просувається, і ми зможемо відправити їх якнайшвидше», — заявив виконувач обов’язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

«Пишаюся тим, що Данія у співпраці з іншими країнами підтримує українську боротьбу за свободу великою і важливою пожертвою, і ми все ще сподіваємося, що зможемо доставити перші танки в Україну навесні», — зазначив він.

Данія розпочала проєкт з відновлення танків Leopard 1A5 спільно з Нідерландами та Німеччиною на початку лютого 2023 року. Першим етапом проєкту є якнайшвидша поставка танків для двох батальйонів — що еквівалентно приблизно 80 танкам — у найкоротші терміни.

Очікується, що перші Leopard 1 будуть готові навесні і використовуватимуться для навчання українських військових. Також у межах спільної ініціативи Україна отримає запасні частини та комплект боєприпасів до танків.

«Наша співпраця з передання такої великої кількості танків Leopard 1 узгоджується з постачанням танків в Україну іншими країнами, і наш спільний проєкт підкреслює важливість співпраці між країнами та промисловістю. Це має вирішальне значення для подальшої підтримки України», — наголосив Поульсен.

Схожі новини