Передплата 2024 ВЗ

московський патріархат має покинути будівлі лаври: деталі

  • 11.03.2023, 08:15
  • 1 227

До кінця березня ченці й служителі Української православної церкви московського патріархату мають наприкінці березня залишити усі приміщення Києво-Печерської лаври

Фото з відкритих джеред
Фото з відкритих джеред

В. о. генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» видав попередження, що договір між Національним заповідником «Києво-Печерська лавра» та Свято-Успенською Києво-Печерською лаврою (Чоловічий монастир) Української православної церкви № 2 від 19 липня 2013 року про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю, буде розірвано.

До 29 березня монахи мають звільнити будівлі на Лаврській 11 і Лаврській 15 на Печерських пагорбах столиці.

«Договір безоплатного користування УПЦ Києво-Печерської Лаври розривається з 29 березня 2023 року. Це стосується усіх приміщень, які орендує УПЦ в Лаврі.

Сьогодні, 10.03.2023 року, Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» направив Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (Чоловічому монастирю) УПЦ попередження про розірвання Договор про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю.

Таке попередження обґрунтоване висновками Міжвідомчої робочої групи, яка під час своєї роботи встановила порушення Монастирем умов Договору щодо використання державного майна. Підстава — зафіксовані порушення умов користування державним майном. МКІП цю позицію підтвердив відповідним листом", — повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Він зазначив, що з 11 березня працюватимуть утворені заповідником робочі групи з інвентаризації майна та з обстеження технічного стану будівель і споруд.

Це визначено правовим полем процедури, уточнив міністр.

Схожі новини