Передплата 2024 ВЗ

Угорщина навчає українських військових медиків

  • 07.03.2023, 20:30
  • 862

У Міністерстві оборони Угорщини підтвердили, що не відправляють в Україну ані зброю, ані солдатів. Але країна бере участь у підготовці військових медиків

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Як зазначається, міністр оборони Словаччини Ярослав Надь повідомив, що українські військові також проходять навчання в Угорщині. Це викликало ажіотаж, оскільки Угорщина від самого початку війни не надає Україні військової допомоги. Але в Міноборони Угорщини підтвердили його заяви і зазначили, що йдеться про медиків.

«Позиція Угорщини не змінилася: ми на боці миру і не підтримуємо жодних кроків, які ведуть до ескалації війни — саме тому ми не відправляємо в Україну ні зброї, ні солдатів. Тим не менш, як сусідня країна, в рамках найбільшої гуманітарної акції в історії Угорщини, Угорщина допомагає тим, хто потрапив у біду, і тим, хто потребує допомоги. В дусі цього ми надали допомогу в лікуванні поранених українських солдатів, а Збройні сили Угорщини також беруть участь у підготовці українських військових медиків у гуманітарних цілях», — зазначили у відомстві.

Схожі новини