Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українці та росіяни грабували людей, які виїхали з України в Іспанію через війну

  • 04.03.2023, 16:30
  • 888

Іспанська поліція заарештувала злочинне угруповання, яке грабувало будинки українців, які втекли від повномасштабної війни, і викрало речей на понад 1 мільйон євро

Скрін із відео
Скрін із відео

«Десять підозрюваних спеціалізувалися на таких жертвах, оскільки вони зазвичай привозять усі свої заощадження і цінності», — йдеться у заяві іспанської поліції.

Відомо, що зловмисники проникли в сім будинків українських біженців у східних провінціях Аліканте і Мурсія на середземноморському узбережжі Іспанії.

Поліція повідомила, що їм вдалося знайти вкрадені речі та готівку на 1,25 млн євро. Зокрема — колекцію марок вартістю приблизно півмільйона євро, ювелірні вироби та комп’ютерами.

Банду підозрюють у використанні трекерів, встановлених на автомобілях жертв, щоб знати їхній розпорядок дня і визначати, коли їх немає вдома.

Поліція повідомила, що у межах розслідування заарештували сімох українців і трьох росіян, і припустила, що будуть нові жертви і нові арешти.

Від початку повномасштабної війни росії проти України Іспанія прийняла 160 000 українських біженців, яким надали тимчасовий захист.

Схожі новини