Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українські військові у Великій Британії відпрацьовують позиційні бої (ФОТО)

  • 03.03.2023, 17:45
  • 759

У Великій Британії військовослужбовці Збройних сил України під керівництвом австралійських інструкторів опановують майстерність позиційних (траншейних) бойових дій

Фото Генштабу ЗСУ
Фото Генштабу ЗСУ

Інструктори операції «Куду» із 5-го батальйону Королівського австралійського полку 1-ї бригади Сухопутних військ Австралійських сили оборони організували заняття з позиційних (траншейних) бойових дій для українських військовослужбовців ЗСУ.

Зокрема, під час занять, відпрацьовують підготовка, захоплення та утримання окопу, траншеї, позиції.

Під керівництвом австралійських інструкторів операції «Куду», новобранці Збройних сил України стали більш стійкими та готовими до умов виживання, наступу та оборони.

У Генштабі ЗСУ також повідомили, що ця підготовка надасть змогу оволодіти бойовими навичками, щоб солдати-добровольці, які не мають практично жодного військового досвіду, могли захищати свою батьківщину.

Також у Генштабі зазначили, що масштабне навчання спрямоване на підвищення безпеки та сили ЗСУ в бойових діях на передовій для новобранців Збройних сил України в межах базової загальновійськової підготовки у Великій Британії.

«Австралія продовжує підтримувати народ України та надає постійну підтримку у відповідь на триваючі порушення рф міжнародного права», — наголосили у Генштабі.

Там також додали, що, прибувши до Сполученого Королівства у січні 2023 року, контингент до 70 військовослужбовців Австралійських сили оборони приєднався до країн-партнерів у програмі підготовки українських новобранців під керівництвом Великої Британії.

Схожі новини