Передплата 2024 «Добрий господар»

Польща різко зменшить імпорт російської нафти, — Reuters

  • 28.02.2023, 19:15
  • 673

Польща зменшить імпорт нафти з рф практично до нуля у лютому-березні, адже країна продовжує позбавлятися залежності від росії через повномасштабну війну проти України

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

«На початку цього року імпорт з рф зменшився до 10% … а лютий-березень, за інформацією, яку я отримав від Orlen, становитиме 0%», — заявив прем`єр Польщі Матеуш Моравецький.

Відомо, що у березні минулого року Польща зобов’язалася припинити використання російської нафти до кінця 2022 року. Тоді у польської PKN Orlen був тривалий контракт з «Роснефтью», термін дії якого завершувався наприкінці 2022 року, та угода з «Татнефтью», яка завершується у 2024 році.

У ЗМІ вишуть, що польська нафтова компанія PKN Orlen нещодавно заявила, що рф припинила постачання нафти до Польщі через нафтопровід «Дружба». Зокрема, компанія PKN Orlen заявила, що скористається іншими джерелами, щоб подолати нестачу.

У січні цього року країни «Великої сімки» домовилися переглянути рівень обмеження ціни на російську нафту у березні, хоча спершу це планували зробити у лютому.

У мінфіні США заявили, що у березні країни групи G-7 погодилися переглянути рівень обмеження ціни на експорт російської нафти, зважаючи на можливі зміни на ринку після запровадження санкцій.

Схожі новини