Передплата 2024 «Добрий господар»

Данія опублікувала статтю українською мовою, де дякує за мужність українців

  • 27.02.2023, 16:45
  • 611

Популярне видання Данії оприлюднило матеріал, де дякує українцям за те, що своєю рішучістю захищатися від росії «висмикнули нас із тягучої кризи західної ідентичності»

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Текст видання Berlingske написало данською та українською мовами.

«Багато хто у світі був впевнений у непереможності російської армії. російські танкісти одягли парадну форму, бо вірили, що за кілька днів святкуватимуть перемогу на вулицях Києва, а дехто на Заході ганебно сперечався про швидку капітуляцію України. Але українці твердо заявили: „Ні“», — йдеться у матеріалі.

Видання зазначає, що війна коштує українцям неймовірних жертв, і потрібно бути уклінно вдячним за те, що вони захищають не лише власну країну, а й безпековий порядок у світі.

«Якби путіну вдалося підкорити Україну, це не лише відкрило б двері для російської агресії проти інших країн, але й спокусило б подібних диктаторів змінити світовий устрій шляхом насильства», — йдеться у тексті.

В матеріалі також наголошується, що боротьба українців за свою націю та свободу підштовхнула багатьох жителів Заходу до морального та стратегічного пробудження.

«Боротьба українців обернулася неоціненним даром, бо нагадує нам, що за демократію та національний суверенітет варто боротися», — йдеться у матеріалі.

Видання не сумнівається, що Україна належить до ЄС та НАТО. І вважає, що українці зробили НАТО та Євросоюзу подарунок у вигляді нової єдності та сенсу.

«Ми ще недостатньо зробили, йдеться про посилення підтримки. Ми не повинні підвести українців у їхній боротьбі. Це і наша боротьба», — резюмує видання.

Схожі новини