Передплата 2024 «Добрий господар»

Суд заочно арештував колишнього першого заступника мера Одеси

  • 22.02.2023, 19:30
  • 724

Вищий антикорупційний суд заочно арештував колишнього першого заступника міського голови Одеси Михайла Кучука

Михайло Кучук. Фото: Одеська міськрада
Михайло Кучук. Фото: Одеська міськрада

«21 лютого слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро, погодженим прокурором САП, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою одному з учасників злочинної організації, яка тримала на контролі посадовців Одеської міської ради, бюджетні витрати міста, діяльність місцевих комунальних підприємств та вчиняла інші корупційні злочини, а саме колишньому першому заступнику міського голови Одеси», — повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Після його затримання та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

Слідство встановило, що з осені 2021 року учасники злочинної організації контролювали питання забудови в Одесі, розпорядження коштами місцевого бюджету, а також діяльність комунальних підприємств та їх взаємодію із приватним сектором ринку.

«Фактично злочинна організація тримала під контролем усі значні бюджетні витрати Одеси та погоджувала основні питання порядку денного сесій Одеської міської ради. Для реалізації злочинних дій особи налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, які й забезпечували ухвалення потрібних рішень органом місцевого самоврядування», — зазначили в САП.

Дії колишнього заступника кваліфіковані за ч. 3 ст. 255 (встановлення або поширення злочинного впливу ), ч. 4 ст. 368 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) Кримінального кодексу України.

Схожі новини