Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові відбулися III Лижні перегони

  • 20.02.2023, 10:28
  • 496

Організаторами події виступила компанія «Львівські Ярмарки». Вона анонсувала, що в рамках заходу відбудеться збір коштів на ЗСУ.

Втретє Лижні перегони у Львові стартували 11 лютого на Чернечій горі. Це автостоянка музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького. В заході брали участь усі бажаючи, від юнаків до дорослих і ветеранів. Можна було реєструватися на перегони цілими командами. Але віталися й індивідуальні виступи.

Мета та історія перегонів

В першу чергу організатори вбачають в події можливість провести час весело, з користю для здоров’я та у цікавій компанії. Тому вони доклали всіх зусиль, аби спортивні змагання проходили в легких і невимушених обставинах. Саме такими були перегони, адже організатори заявляли про три головні цілі події:

● пропаганда серед мешканців міста здорового способу життя у приємному та веселому форматі;

● популяризація власне лижного спорту;

● розвиток спортивної майстерності.

Але цьогоріч до вище названих цілей приєдналася ще одна, не менш вагома та соціально значуща. Ініціативу підтримала організація «Допоможи Герою», щоб разом із компанією «Львівські Ярмарки» зібрати кошти на тепловізор.

Варто нагадати, що другі Лижні перегони проходили на тій самій локації. У 2022 році в них взяло участь понад 200 учасників. Серед них були представники різних вікових груп з усіх куточків України. Щоб змагання були справедливими, в них передбачається номінування переможців за кількома критеріями. Окремо оцінюються вміння професіоналів та любителів, у кожній віковій категорії також визначається свій лідер. Також учасники змагаються й за різною дистанцією.

Організатори події докладають зусиль, аби перегони були цікавими й комфортними. Тому вони традиційно створюють зони відпочинку й фудкорт. Початківцям пропонують відвідати майстер-клас із катання на бігових лижах. Крім того, Музей ім. Шептицького робить свій внесок в організацію події. На його території було відкрито банерну виставку, присвячену зимовим видам спорту. На нашому сайті GGBET можна робити ставки на популярні спортивні дисципліни, в тому числі лижні перегони.

Відродження любові до лижного спорту

Львівські лижні перегони насправді повертають містянам пам’ять про те, що на початку ХХ століття тут на лижах ходили навіть по вулицях. Після зимового сходження на Говерлу, що сталося в 1897 році, Lemberg перетворився на справжнє місто лижників. Переважно це спортивне знаряддя використовували заради туризму. Спортивні змагання майже не організовували до 1908 року. Але потім вони стали обов’язковим елементом життя для гімназистів, поступово охоплюючи все ширше коло людей. До кінця 30 років сформувалися кілька розвинутих із точки зору інфраструктури місць для перегонів, включно з парком біля Високого Замку та Стрийським парком. У новому тисячолітті саме такий спосіб допомагає повернути львів'ян до захоплення лижами.