Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівщина: 20-річний фельдшер прийняв перші пологи у «швидкій»

  • 19.02.2023, 13:30
  • 1 885

У Львівській області молодий фельдшер Андріан Панкулич вперше у житті прийняв пологи у машині швидкої допомоги. Адже жінку не встигли довезти до пологового будинку

Новонароджений малюк. Фото - Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф
Новонароджений малюк. Фото - Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф

Як повідомили у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, жінка стояла на обліку у Старому Самборі. І саме на час виклику швидкої медики поставили термін пологів. Однак вона не побачила жодних ознак, що саме у цей день народжуватиме, тож й до лікарні не поїхала.

Перейми у майбутньої мами хлопчика почалися раптово, тож пізно ввечері фельдшеру на робочий планшет прийшов виклик «на пологи». До прибуття медиків у жінки почалися перейми, однак оскільки навколоплідні води не відійшли, було прийнято рішення терміново вести до пологового.

На фото фельдшер Андріан Панкулич
На фото фельдшер Андріан Панкулич

Уже в дорозі Андріян Панкулич помітив, що час між переймами зменшується. Він зрозумів, що до лікарні довести не встигнуть, тому прийняв рішення везти породілля до пункту базування у Добромилі, а також викликав зі Старого Самбора лікарську бригаду на підмогу.

Однак біля самісінького пункту базування у Добромилі у машині у жінки почалися пологи. Тож поки водій побіг за підмогою, вона почала народжувати. І хоч мама була налякана ситуацією, Андріян впорався відмінно.

«Дитинка народилася дуже швидко. Як для мене на перший раз — то як на замовлення. Гарні класичні пологи. То такі емоції, я вам скажу! Не передати. Перше, що зробив на цьому світі хлопчик — почав усміхатися. Усмішка і рефлекс смоктання. Ми були такі щасливі», — прокоментував Андріян.

Уже після народження немовляти підійшов колега Зорян, і медики разом наклали затискачі, перерізали пуповину та робили новонародженому хлопчику первинний туалет. А після цього — доставили породіллю з малюком до пологового у Старому Самборі.

Як згодом повідомила акушерка стаціонарного відділення, у жінки народився здоровий хлопчик вагою три кілограми та зростом 51 сантиметр. І з мамою, і з немовлям — все в порядку.

Схожі новини