Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Волонтери передали на Бахмутський напрямок бойовий пікап

Днями волонтери громадської організації «Важливі Дії» передали ще один автомобіль IVECO VM90 на потреби однієї із військових частин, яка воює на Бахмутському напрямку

Наразі найгарячішою ділянкою фронту залишається саме Бахмутський напрямок. За інформацією Генштабу ЗСУ, тільки протягом останньої доби на Бахмутському напрямку зафіксовано 266 ворожих обстрілів з усіх видів артилерії, реактивних систем залпового вогню, танків, відбулося понад 15 бойових зіткнень. Загарбники втратили понад 100 людей убитими та близько 200-от пораненими.

Тому невипадково, що саме на цю надскладну ділянку фронту волонтери «Важливі Дії» передали автомобіль IVECO VM90. Спеціально під потреби ЗСУ був обраний автомобіль IVECO VM90, оскільки вкрай важлива висока прохідність такого автомобіля. IVECO VM90 може використовуватися у якості командно-штабного та медичного варіанту, а також як бойова одиниця з можливістю установки кулеметного озброєння, протитанкових та протиповітряних засобів. За рейтингом надійності - це один із найкращих автомобілів у світі, що не потребує постійного обслуговування та технічного огляду.

Цей автомобіль вже допомагає нашим захисникам долати важкопрохідні ділянки дороги та оперативно реагувати на зміну ситуації безпосередньо на лінії бойового зіткнення. Адже автівки для наших захисників — один із важливих засобів для оперативного виконання бойових завдань.

Проте, попри широкомасштабне вторгнення російських окупантів, в Україні, на жаль, не так багато людей, які б віддали власні авто для захисту нашої держави. Тому волонтери громадської організації «Важливі Дії» купують автівки за власні кошти. Машини приганяють з-за кордону.

В Італії, у передмісті Болоньї, у вересні 2022 року українські активісти спільно з європейськими партнерами відкрили приватну станцію технічного обслуговування. На цій італійські майстри збирають для наших військових пікапи.

З метою оптимізації процесів, після перетину кордону автомобілі спочатку доставляють на станцію техобслуговування в Білій Церкві. На цій СТО зусиллями волонтерів ГО «Важливі дії» автомобілі ремонтують, фарбують та повертають життя вже пошкодженим екземплярам переданої техніки. Там спеціалісти проводять діагностику машин, допомагають із закупівлею деталей та ремонтом, після чого авто їде на фронт.

«У цей буремний і складний для України час головним завданням для волонтерів нашої організації стала всебічна допомога нашим захисникам, аби вони якнайшвидше вигнали окупанта з нашої Богом даної землі. Ми знаходимось в постійному контакті із військовослужбовцями Збройних сил України для забезпечення їх потреб. А потреба в автомобілях на передовій є завжди. Ми збираємо екземпляри відповідно до замовлення наших захисників, враховуючи всі потреби та побажання. Наші хлопці просто в захваті від функціональності та надійності цих автівок — в них дійсно немає аналогів», — зазначає керівник ГО «Важливі дії» Воскобойніков Вадим.

Військова частина, якій передали автомобіль IVECO VM90, вже успішно використовує його на передовій.

З перших днів війни Воскобойніков Вадим особисто та співробітники ГО «Важливі дії» засновником якого він є, у постійному контакті з органами влади на всій території України та представниками ЗСУ для вивчення та якомога швидшого забезпечення їх першочергових потреб.

Загалом, від початку великомасштабного російського вторгнення у лютому 2022 представники цієї громадської організації закупили за власні кошти військового обладнання, одягу та взуття для передової майже на 400 тисяч доларів, не враховуючи вартість автомобілів. І надалі продовжує підтримувати бійців на передовій. Адже посильна допомога від кожного невпинно наближає нашу спільну перемогу.

Схожі новини