Передплата 2024 «Добрий господар»

США запровадили санкції проти виробників іранських дронів

  • 04.02.2023, 11:15
  • 564

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти восьми високопосадовців іранського виробника безпілотників у відповідь на постачання безпілотників рф для війни проти України

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Компанія-виробник Paravar Pars уже перебувала під санкціями у США і Європейському Союзі за виробництво безпілотників для аерокосмічних сил Корпусу вартових ісламської революції Ірану.

Тепер Міністерство фінансів США запровадило санкції проти Ради директорів компанії.

Відомство також ідентифікувало два іранських судна. IRIS MAKRAN, «нафтовий танкер, який переобладнали для військово-морських операцій», але все ще має можливість запускати безпілотні літальні апарати (БПЛА), «наразі здійснює міжнародний рейс», згідно з повідомленням Мінфіну. У відомстві додали, що танкер супроводжує військовий фрегат IRIS DENA (DENA).

«Іранські підприємства продовжують виробляти БПЛА для КВІР та збройних сил Ірану. Тобто, Іран постачає БПЛА для бойових операцій рф для ударів по об'єктах критичної інфраструктури в Україні», — йдеться у заяві заступника міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Брайана Нельсона.


Джерело: CNN

Схожі новини