Передплата 2024 «Добрий господар»

США радять ЗСУ відійти від Бахмута та почекати на танки — Bloomberg

  • 03.02.2023, 16:15
  • 686

У США вважають, що українським військовим потрібно тягнути час, чекаючи нової зброї. Також доведеться відійти від Бахмута, щоб зібрати ресурси для весняного наступу

Фото - Генштаб
Фото - Генштаб

Про це повідомляє Bloomberg.

За словами неназваного чиновника, США радять українським силам «тягти час», щоб дозволити танкам та іншому озброєнню прибути.

При цьому, щоб зібрати ресурси для весняного наступу на півдні, Україні, можливо, також доведеться незабаром вивести свої війська зі східного міста Бахмут, заявили американські та європейські урядовці.

За словами високопосадовця, українські війська, швидше за все, встановлять оборонні лінії дуже близько до того місця, де зараз проходить лінія фронту.

Очікується, що з Бахмуту росія просуватиметься до Слов’янська та Краматорська.

«Її військам навряд чи вдасться захопити всю східну частину Донецької області найближчим часом з огляду на величезні розміри території», — сказав співрозмовник.

Якщо Україна зосередиться на півдні навесні та влітку, то зможе відкрити можливості навколо Криму, оскільки російські військові будуть відрізані від постачання.

Водночас, росія може спробувати відтіснити українські сили якнайдалі на північ, подалі від Криму.

Високопосадовець заявив, що Україна навряд чи зможе повернути Крим найближчим часом.

Проте, якщо Україні вдасться повернути собі територію на півдні в районі Мелітополя та розділити російські кордони між Кримом та сходом країни до кінця літа, Київ створить підгрунтя для кількох важких місяців для путіна та його військ.

Співрозмовники видання вважають, що війна, ймовірно, затягнеться до 2024 року.

Зокрема, наданого Україні озброєння поки що недостатньо для суттєвого відвоювання території, а більше зброї надійде за кілька місяців.

Враховуючи час, необхідний для доставки, підготовки та побудови ліній постачання, сучасні бойові танки з Європи та США можуть з’явитися на полі бою не раніше весни.

Схожі новини