Передплата 2024 «Добра кухня»

Лієва звинуватили у наявності паспорта рф: у Міноборони спростували це

  • 03.02.2023, 09:30
  • 898

У Міноборони заявили, що в т.в.о. керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександра Лієва є лише українське громадянство

Олександр Лієв. Фото з фейсбуку
Олександр Лієв. Фото з фейсбуку

Джерела «Української правди» в розвідці повідомили, що у Олександра Лієва є нібито російський паспорт.

Сам Лієв розповів заперечив інформацію «Української правди» про те, що у нього знайшли паспорт громадянина рф.

У коментарі «Бабелю» Лієв наголосив, що у паспорті, оприлюдненому Михайлом Ткачем, навіть не його підпис.

«У мене немає і бути не може жодного паспорта, я завжди був громадянином України і не мав іншого громадянства, й навіть не подавався на подвійне громадянство. Крім того, я неодноразово проходив спецперевірки, бо мав доступ до державної таємниці», — наголосив Лієв у коментарі головному редактору «Бабеля» Євгену Спіріну.

Лієв зазначив, що на фото, оприлюдненому журналістами, не його фотографія та підпис.

«Моє прізвище написано з помилкою, воно англійською пишеться не так. Написано, що я народився в Москві. Я народився в Ухті, нібито російському місті. Насправді якби Шабунін погуглив, то він би побачив, що це місто побудованому українцями, куди заслали мою бабусю і дідуся з-під Полтави за статтею супротиву радянській владі, і вони там проживали. Але в три рочки я переїхав у Крим і прожив свідоме життя в Криму», — наголосив він.

Чиновник також додав, що «подібне цькування шкодить дуже і вже нашкодило деяким програмам, які він вів як працівник департаменту військово-технічної політики, озброєння і військової техніки».

Крім цього, у Міноборони повідомили про звільнення Лієва з міністерства.

«Станом на 2 лютого 2023 року Лієва Олександра Сергійовича звільнено з Міноборони за його власним бажанням», — йдеться в повідомленні.

Схожі новини