Передплата 2024 «Добрий господар»

Продавали Міноборони яйця по 17 грн: ДБР заявили про затримання підприємців

  • 02.02.2023, 17:30
  • 1 113

Державне бюро розслідувань затримало злочинну групу, яка продавала військовим продукти за завищеними цінами і постачала у військову частину «уявні» харчі

Фото - ДБР
Фото - ДБР

​"ДБР затримало підприємців, які продавали серед іншого військовим яйця по 17 гривень", — йдеться в пресслужбі ДБР.

Відомство повідомляє, що затримало «чергову злочинну групу з 5 осіб, до складу якої входили представники підприємств-постачальників та військові, які відповідають за забезпечення однієї з військових частин ЗСУ», а також військового, який вів «чорну бухгалтерію» махінаторів.

За даними ДБР, зловмисники серед іншого «постачали яйця за завищеними цінами для Міноборони», а також вигадували інші схеми привласнення коштів.

Зокрема, вони вносили до фінансово-господарських документів неправдиві дані про те, що військова частина нібито отримала продукти. А потім ці «віртуальні» продукти «списували» як такі, що їх нібито спожили солдати.

Сума встановлених збитків державі від діяльності цієї групи на цей час сягає понад 4,6 млн грн.

Під час обшуків в учасників злочину вилучили чорнову бухгалтерію, записи, незаконну зброю, боєприпаси, вибухові пристрої, понад 1 млн грн готівкою.

Затриманим особам готують повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Провадження розслідується за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, вчинені в особливо великих розмірах).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Схожі новини