Передплата 2024 «Добра кухня»

Високопосадовці з департаменту міграційної поліції «кришували» проституцію (ФОТО)

  • 02.02.2023, 12:15
  • 896

Служба безпеки України викрила керівництво Департаменту міграційної поліції на масштабних схемах «кришування» проституції

Фото - СБУ
Фото - СБУ

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Правоохоронці кажуть, що нейтралізували організоване злочинне угруповання, яке діяло під керівництвом Департаменту міграційної поліції. Високопосадовці налагодили масштабні схеми «кришування» проституції в Києві та інших регіонах країни. За підрахунками СБУ, щомісяця «прибутки» організаторів становили понад 50 мільйонів гривень.

Відтак спецслужба затримала заступника начальника Департаменту міграційної поліції, керівника відділу профільного підрозділу столичної поліції та ще 12 учасників угруповання. Ці посадовці прикривали такі місця проституції в Києві.

СБУ зазначає, що до таких «закладів» підбирали дівчат віком від 18 до 30 років із вразливим психоемоційним станом. Також зловмисники створили мережу спеціалізованих груп у месенджерах, у яких «адміністратори» підшукували громадянок для надання інтимних послуг за гроші, зокрема ескорту.

Слідчі кажуть, що сутенери не лише пропонували дівчатам поїздки до клієнтів у різних областях України, але й відправляли їх за кордон. Вартість «послуг» становила від 500 до 10 тисяч доларів за ніч.

Під час розслідування СБУ провела понад 30 обшуків за адресами перебування фігурантів, зокрема в адміністративних будівлях Національної поліції України. Понад 20 людям повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України — 255, 302 та 303. За це загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Тепер зловмисникам готуються обирати запобіжні заходи. Також продовжується розслідування для притягнення до відповідальності всіх причетних до угруповання.

Схожі новини