Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Міжнародні партнери розуміють важливість економічної підтримки українських медіа та журналістів»

  • 30.01.2023, 16:00
  • 652

Понад 3,5 мільйони гривень матеріальної допомоги отримають українські журналісти

160 медійників, відібраних спеціальним журі, отримають одноразовий грант у розмірі 600 доларів США.

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко повідомив.

— Майже 100 тисяч доларів, наданих ЮНЕСКО в співпраці з НСЖУ та Міжнародною федерацією журналістів, отримають українські журналісти як допомогу у виконанні їхніх професійних обов’язків, — наголосив Сергій Томіленко. — Всесвітня продовольча програма здійснює перекази для 160 українських журналістів, відібраних на конкурсній основі. Висловлюю подяку міжнародним партнерам — штаб-квартирі ЮНЕСКО, яка, підтримуючи мережу Центрів журналістської солідарності задля поліпшення фізичної, психологічної, безпеки журналістів, запроваджує різноманітні сервіси допомоги медійникам. Суттєво, що міжнародні партнери розуміють важливість і економічної підтримки стійкості українських медіа та журналістів.

НСЖУ отримала майже пів тисячі заявок від українських журналістів, і кваліфікованому міжнародному журі було надзвичайно складно здійснити відбір. Зрештою було сформовано список із визначеного числа медійників, які продовжують працювати в українських медіа — як національних, так і регіональних.

— Підтримка, яку отримують колеги, допомагатиме їм у нинішній важкий час, коли війна зруйнувала і продовжує руйнувати економічні підвалини українських медіа, — сказав Сергій Томіленко. — Це дуже важливо, адже потреба громадян у достовірній, професійній, правдивій інформації важлива як ніколи.

Найбільше заявок для отримання грантів надійшло від журналістів із Києва та Київської області (78), Донецької області (42), Дніпропетровської області (29). Серед тих журналістів, які отримали гранти, 49 чоловіків і 111 жінок, 23 працівники національних медіа і - 122 регіональних, 15 фрілансерів (10 із яких співпрацюють із національними медіа).

Центри журналістської солідарності - це ініціатива Національної спілки журналістів України, що реалізується за підтримки Міжнародної та Європейської федерацій журналістів, а також ЮНЕСКО. Вона покликана допомагати представникам медіа, що працюють в Україні під час війни. Центри діють у Києві, Львові, Івано-Франківську, Чернівцях, Запоріжжі, Дніпрі та надають журналістам організаційну, технічну, юридичну, психологічну й інші види допомоги.

Схожі новини