Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У США з’явився препарат від рідкісного типу раку крові

  • 28.01.2023, 13:45
  • 934

Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) затвердило препарат Eli Lilly для лікування рідкісного раку крові

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Препарат Jaypirca має доведену ефективність для пацієнтів з рецидивом або рефрактерною (несприйнятливою) мантійно-клітинною лімфомою.

Це рідкісний тип раку крові, який розпочинається з лейкоцитів у лімфатичних вузлах і агресивно поширюється на інші частини тіла.

«Схвалення Jaypirca є важливим прогресом для пацієнтів з рецидивом або рефрактерним МКЛ, які наразі мають обмежені можливості та мали поганий прогноз після припинення лікування ковалентним інгібітор тирозинкінази Брутона (ВТК)», — наголосив професор онкологічного центру Техаського університету Майкл Ван.

Схваленню препарату передували клінічні дослідження. З 120 пацієнтів, які перебували ранній та середній стадії, 50% відреагували на препарат, а 13% досягли ремісії.

Дослідники оцінювали ефективність дози 200 мг як максимально допустиму кількість препарату на добу, але до появи токсичності для інших систем організму.

Відомо, що пацієнти з мантійно-клітинною лімфомою, які мали щонайменше два курси хіміотерапії, зможуть незабаром придбати препарат.

Гуртова вартість становитиме 21 тисячу доларів США на місяць за дозу 200 мг.

У компанії повідомили, що впродовж року FDA схвалить ще 4 препарати. Зокрема — ліки від ожиріння.


Джерело: FDA

Схожі новини