Передплата 2024 «Добра кухня»

Відійшов у вічність знаний педагог, професор Юрій Кишакевич

22 січня 2023 року на 83 році життя свій земний шлях завершив один із найхаризматичніших науковців Дрогобиччини, знаний педагог, багатолітній проректор Дрогобицького педагогічного університету імені Івана Франка, професор Юрій Кишакевич

Юрій Кишакевич. Фото drogmedia.net.ua
Юрій Кишакевич. Фото drogmedia.net.ua

Він народився 30 вересня 1940 року у польському місті Лежайськ Жешувського воєводства. Свій шлях у Дрогобицькому виші розпочав у 1962 році на посаді асистента викладача кафедри математичного аналізу. Як проректор, Юрій Кішакевич дуже багато, можливо, найбільше зробив для поліпшення навчального процесу та підготовки вчительських кадрів в університеті. Цей напрям роботи Юрій Львович очолював найдовше з-поміж всіх своїх колег — із 1980 по 2015 рр.

Професор, як відзначають всі, хто його знав та цінував, був надзвичайно ерудованою особистістю, ініціативною та відповідальною людиною. Студенти віддавали йому належне, любили за батьківський шарм. Він, як зазначено у некролозі Дрогобицького педагогічного університету імені Івана Франка, був автором та упорядником багатьох видань, що стали настільними книгами як для студентів, так і вчителів, зокрема, «Календар класного керівника», «Порадник учителя християнської етики на 2012 рік», «Записна книжка студента» тощо. Саме він свого часу очолив роботу із питань реорганізації навчання за Болонським процесом у Дрогобицькому виші. Професор Юрій Кишакевич став ініціатором та засновником «Країни Франкіани». Усе його життя трималося на дуже міцному фундаменті - надзвичайній працьовитості.

Викладачі та студенти, усі, хто мав честь працювати разом та під керівництвом Юрія Львовича, поділяють біль втрати з близькими та рідними, моляться за упокій його душі. Світла пам’ять про нього завжди зігріватиме серця тих, хто його знав, шанував, мав честь бути учасником багатьох починань, успішно реалізованих Юрієм Львовичем навчальних проєктів. Його приклад, життєва мудрість, створений ним стандарт служіння людям завжди надихатимуть тих, хто вірить і робить все для того, щоб Дрогобицький педагогічний університет мав велике майбутнє.