Передплата 2024 «Добра кухня»

Неочікуваний розвиток у скандалі з перепусткою на в'їзд на площу Ринок: Василину Софранюк обманули?..

Документ виявився не чинним, був разовим і діяв у Львові ще два роки тому

Роман Пилипенко та Василина Софранюк. Скріншот з відео
Роман Пилипенко та Василина Софранюк. Скріншот з відео

Перепустка на проїзд у пішохідну зону центральної частини Львова, а саме площу Ринок, яку очільник патрульної поліції Львівщини Роман Пилипенко подарував своїй дівчині Василині Софранюк, виявилася недійсною. Червоні перепустки такого типу втратили чинність ще в березні 2021 року, документ замінили новими зразками. Для мешканців зараз діють блакитні перепустки, для бізнесу — жовті, а для службових машин — коричневі.

Про це повідомила на брифінгу в.о. директора ЛКП «Ратуша-сервіс» (займається видачею перепусток на проїзд в пішохідну частину міста) Ірина Тихоліз.

Чиновниця запевнила, що у мерії на ім'я Василини Софранюк не видавали таку перепустку. Водночас, за її словами, у Львівській міській раді триває службове розслідування (на підставі опублікованого в соцмережі відео), щоб дізнатися, на яку машину, за якими підставами та що за документ був в ролику.

«Перепустка, що була на відео, це не дає їй (Василині Софранюк, — Авт.) право заїзду на площу Ринок, — наголошує Ірина Тихоліз. — Ця перепустка втратила чинність ще два роки тому. Її можна знайти в Інтернеті. Зараз діють нові перепустки».

Пояснила, що уже не чинна червона перепустка, яка фігурувала у відео — це разова, тимчасова перепустка.

Ірина Тихоліз повідомила, що всі перепустки видають лише через ЦНАП. Мешканець площі Ринок чи підприємець, який має там ресторан, подає в ЦНАП перелік документів. Потім документи потрапляють на розгляд ЛКП «Ратуша-сервіс», дають добро чи відмову. Занести документи безпосередньо у «Ратушу-сервіс» неможливо, лише на оформлення разової перепустки.

Станом на 23 січня 2023 року, близько 750 мешканців мають перепустки на в'їзд на площу Ринок, 130−160 — для бізнесу, 70 — для делегацій.

Нагадаємо, у мережу потрапило скандальне відео, де начальник патрульної поліції Львівщини Роман Пилипенко подарував у червоній коробці своїй коханій Василині Софранюк перепустку для проїзду площею Ринок, яка є пішохідною. Жінка, яка працює у Львівській обласній раді та є помічницею депутата облради тішиться презенту і на емоціях вжила не надто коректне слово…

Керівника патрульної поліції Львівщини Романа Пилипенко відсторонили від виконання службових обов’язків до завершення службового розслідування через подарунок дівчині.

Схожі новини