Передплата 2024 ВЗ

Лідери ЄС висловили співчуття через трагедію з гелікоптером у Броварах

  • 18.01.2023, 13:16
  • 632

Керівництво Євросоюзу висловлює співчуття усім українцям внаслідок жахливої авіакатастрофи у Броварах

Співчуття висловили глава Євроради Шарль Мішень та глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

«Ми разом з Україною у скорботі після трагічної аварії гелікоптера у Броварах. Міністр Денис Монастирський був великим другом ЄС. Ми висловлюємо наші найглибші співчуття сім'ям загиблих, президенту Зеленському та прем'єр-міністру України Денису Шмигалю і народу України», — зазначив Шарль Мішель.

«Трагедія сталася в самому серці розтерзаної війною України. Висловлюю щирі співчуття родинам загиблих, Володимиру Зеленському та всій країні у зв’язку з катастрофою гелікоптера під Броварами. Ми сумуємо разом з вами», — написала фон дер Ляєн у Twitter.

Президентка Європарламенту Роберта Метсола заявила, що з сумом сприйняла жахливу звістку про авіакатастрофу.

«З глибоким сумом сприйняла жахливу звістку про катастрофу гелікоптера біля дитячого садочка в Броварах під Києвом. Мої думки з родинами та близькими міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського та загиблих в цій жахливій трагедії, в тому числі дітей» — написала вона.

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас в окремому твіті зазначив, що дізнався про трагедію з жахом.

«З жахом дізнався про смерть міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського та його заступника Євгена Єніна. Вони були чудовими партнерами по співпраці та друзями. Мої найглибші співчуття сім'ям та близьким», — розповів дипломат.

Схожі новини