Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львівщина: почалась вакцинація від COVID-19 дітей від 5 до 11 років

  • 17.01.2023, 19:30
  • 861

Львівська область отримала 3 тисячі доз дитячої вакцини «Комірнаті». Це вакцина, яка призначена для щеплення дітей віком від 5 до 11 років від коронавірусу

Вакцина від коронавірусу "Комірнаті". Суспільне Львів
Вакцина від коронавірусу "Комірнаті". Суспільне Львів

Про це повідомив регіональний координатор вакцинацій від COVID-19 Олег Когут.

Шістдесят доз дитячої вакцини від коронавірусу отримала поліклініка 5-ї міської лікарні Львова. Нею уже розпочали вакцинувати дітей від 5 до 11 років. Щеплення отримала і шестирічна Вероніка.

Наступного разу у цій поліклініці вакцинуватимуть дітей від коронавірусу у п`ятницю, 20 січня, розповідає сімейна лікарка Ірина Фока.

«Минулої п’ятниці вперше її робили. На п’ятницю ми збираємо діток — 10 людей, тому що флакон розрахований на 10 доз, і проводимо вакцинацію. Це діти з хронічними захворюваннями в першу чергу, тому що ослаблений імунітет підвищує рівень зараження дитини. Також діти з імунодефіцитами та звичайні здорові діти», — каже сімейна лікарка Ірина Фока.

За словами регіонального координатора із вакцинації від COVID-19 Олега Когута, загалом Львівщина отримала 3 тисячі доз дитячої вакцини від коронавірусу. Її передали у 80 пунктів щеплення.

«Ця вакцина дещо специфічна. Вона з дещо нижчим з антигенним навантаженням, відрізняється від дорослої „Комірнаті“ або „Пфайзер“. Ми чекали цю вакцину, бо в світі вже вакцинують дітей нею і от нарешті ми її отримали. Та кількість вакцини, яка прийшла, вона буде використовуватися на дві дози. Тобто повний вакцинальний комплекс або належний захист від коронавірусної інфекції тільки після введення першої і другої дози. Ці 3 тисячі вакцини — це невелика кількість. Ми зможемо провакцинувати 1500 дітей», — каже регіональний координатор вакцинацій від COVID-19 Олег Когут.

Схожі новини