Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У центрі Львова конфіскували російське майно

Це кафе-бар площею 160 кв. метрів та вартістю 3,8 млн грн

Правоохоронці заарештували і передали до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) майно товариства, кінцевим бенефіціаром якого є громадяни російської федерації. Як розповіли «ВЗ» у пресслужбі Львівської обласної прокуратури, ці дії відбулися за клопотанням прокурора Галицької окружної прокуратури міста Львова.

Йдеться про двоповерхове нежитлове примі­щення в центрі Львова вартістю 3,8 млн грн за­гальною площею близько 160 кв. метрів. За да­ними слідства, підприємство заволоділо цим приміщенням незаконно. «Допоміг» їм у цьо­му місцевий мешканець. Львів'янин на підста­ві підробленого рішення суду отримав право власності на цей об'єкт нерухомості. Після цьо­го було вчинено низку правочинів для переда­чі майна у власність товариства, яке належало громадянам рф. Стосовно діяльності посадових осіб товариства та львів'янина за процесуаль­ного керівництва прокурорів здійснюється до­судове розслідування за фактами шахрайства, легалізації майна, одержаного злочинним шля­хом та підробки документів (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 209, ч. 3 ст. 358 КК України).

Наразі мешканцю Львова вже повідомле­но про підозру у вчиненні злочинів. Матеріали стосовно інших виділено в окреме проваджен­ня. Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції області за матеріалами Управлін­ня стратегічних розслідувань у Львівській облас­ті ДСР Нацполіції України.

Як уточнили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури, йдеться про приміщення кафе-ба­ру, яке розташоване на першому поверсі та у підвалі. Зараз воно порожнє.

Схожі новини