Передплата 2024 ВЗ

У Хорватії викрали яхту підсанкційного російського олігарха

  • 15.01.2023, 19:30
  • 1 082

Яхту Irina VU російського олігарха Алішера Усманова викрали з доку на хорватському острові Муртер

Фото Boat International
Фото Boat International

Яхту викрали ще три місяці тому, однак влада Хорватії дізналася про крадіжку лише цього тижня.

Відомо, що судно вирушило із країни до Туреччини. Останнє відоме місце його перебування — турецька марина Дідім в Егейському морі.

Яхту Irina VU затримала хорватська влада через санкції проти Усманова, та на початку жовтня їй вдалося безперешкодно вийти з територіальних вод Хорватії.

Згідно із інформацією ЗМІ, у хорватської поліції не було даних, що яхті заборонено перетинати кордон, тому прикордонна служба її пропустила.

Державний секретар Міністерства моря, транспорту та інфраструктури Республіки Хорватія Ален Госпочич заявив, що яхта перебувала у порту під забороною, але не мала охорони.

«У порту Бетина все відкрито для всіх. Ми з вами можемо прийти туди, прогулятися по набережній і застрибнути на будь-яку яхту, яка там пришвартована. Міністерство повідомило порту, що яхта заблокована, начальник порту віддав вказівку не пускати нікого до яхти, але міністерство не наймає службу безпеки для цілодобової охорони чужого майна», — пояснив Госпочич.

Він додав, що у порту стоять сотні суден, і начальник порту не може перевірити, яке судно стоїть на причалі, а яке ні.

Викрадення яхти розслідують правоохоронні органи.

Яхту Irina VU побудувала британська компанія Sunseeker у 2012 році. Сьогодні яхти такого типу і віку продають приблизно за 5 млн євро.

Схожі новини