Передплата 2024 «Добра кухня»

Протести у Бразилії: понад 400 людей затримали за участь у заворушеннях

  • 09.01.2023, 09:30
  • 619

Вчора, 8 січня, у Бразилії прихильники ультраправого експрезидента Жаіра Болсонару вдерлися в Конгрес країни, президентський палац і Верховний суд

Фото: AP
Фото: AP

Про це повідомляє Reuters.

Прихильники колишнього президента Бразилії Жаїра Болсонару увірвалися до будівлі Національного конгресу, президентського палацу та Верховного суду. Вони вимагають відставки Лули де Сільви, який зайняв посаду президента тиждень тому, і стверджують, що результати виборів були сфальсифіковані.

30 жовтня Болсонару програв президентські вибори лівому кандидату Луїсу Інасіо Лулі да Сілві. Той був інавгурований лише 1 січня.

Експрезидент розповсюдив неправдиве твердження про те, що електронна система голосування в Бразилії була схильна до шахрайства, що породило насильницький рух незгодних із результатами виборів, пише агентство.

Протестувальники у жовто-зеленому одязі увірвалися до Верховного суду і Конгресу, ламаючи меблі. За оцінками місцевих ЗМІ, у протестах брали участь близько 3 000 осіб.

Правоохоронці вважають, що штурм будівель держвлади в Бразиліа було сплановано.

«Я прийшов повідомити вам, що понад 400 людей вже заарештовано і поплатиться за скоєні злочини. Ми продовжуємо роботу з виявлення всіх інших, хто брав участь у цих терористичних актах сьогодні вдень у Федеральному окрузі. Ми продовжуємо працювати над відновленням порядку», — зазначив губернатор Федерального округу Ібанейса Роша.

Схожі новини