Передплата 2024 «Добра кухня»

Хакери показали результати ПЛР-тестів лукашенка, зроблених перед зустрічами з путіним

  • 04.01.2023, 18:15
  • 830

олександр лукашенко міг не складати тести на коронавірус перед його зустрічами з російським диктатором володимиром путіним

Про це повідомляє «Медуза».

Нещодавно білоруські хакери, які називають себе «Об'єднаним штабом опору», повідомили про злом медичного центру управління справами президента білорусі та оприлюднили результати ПЛР-тестів на COVID, нібито отримані олександром лукашенком та його сином Миколою.

Хакери виклали в одному з Telegram-каналів понад 70 файлів, які є електронними варіантами довідок про ПЛР-тестування, на ім'я олександра та Миколи лукашенка.

Кожен тест має QR-код, при переході яким відкривається офіційний сайт медичного центру управління справами президента білорусі, де показана така ж довідка. Її можна завантажити у форматі PDF.

Довідки про тестування охоплюють період із квітня 2021 року до кінця грудня 2022 року. Майже всі результати тестів було видано перед зустрічами лукашенка з путіним. При цьому до вересня 2021 року лукашенку для зустрічі з російським диктатором було достатньо одного тесту, а після цього знадобилося два і більше.

Також довідки видавалися сину лукашенка Миколі. Мабуть, батько брав його з собою на більшість зустрічей із путіним. Проте офіційно про це не повідомлялося.

Аналіз документів показує, що довідки містять низку не стикувань. Наприклад, у результатах тестів лукашенка зустрічаються два різні номери паспорта, а в тестах Миколи — три (один із них збігається з номером паспорта, зазначеним у довідках його батька).

Крім того, лукашенко нерідко отримував довідки зі своїм сином за один день і час. Іноді дати тестів змінювалися, а час взяття аналізу та видачі документа залишався незмінним.

У багатьох довідках збігаються час тестування та час видачі довідки, хоча для отримання результату тесту ПЛР потрібен час. Щонайменше в одному документі дата видачі довідки випереджає дату проведення тестування.

Таким чином, «Об'єднаний штаб опору» припустив, що насправді лукашенко міг не складати ці ПЛР-тести.

Схожі новини