Передплата 2024 «Добрий господар»

Куб холодної води подорожчав на 3 гривні 24 копійки

Тариф ЛМКП «Львівводоканал» від 1 січня — 29,12 грн.

Від 1 січня в Україні тариф на холодну воду зріс орієнтовно на 10%. Відповідне рішення прийняла Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), повідомляє РMG.ua.

У кожній області тариф на холодну воду різний, бо залежить, зокрема, від способу видобутку води. Не будуть змінюватися тарифи на воду лише в областях, які сильно постраждали від бойових дій, — Харківській, Миколаївській та Херсонській.

Тож тепер тариф «ЛМКП «Львівводоканал» становитиме 29,12 гривні за кубометр холодної води (19,44 грн водопостачання і 9,68 грн водовідведення). До 1 січня 2023 року споживачі платили 25,88 грн за кубометр, тобто тариф на холодну воду зріс на 3 гривні 24 копійки.

Як розповіла «ВЗ» речниця «Львівводоканалу» Христина Копильчак, зростання тарифів обумовлене кількома показниками, які змінилися протягом 2022 року. Зокрема, збільшилися витрати електричної енергії на централізоване водопостачання — на 11,5%, і на централізоване водовідведення — на 14%. Також збільшилися витрати на оплату праці.

Схожі новини